2011. december 31., szombat

MP3, WAV, WMA, JPEG, MPEG-4 lejátszó - Jelenlegi ára: 1 Ft

Mustek PVR-H140 részletes adatlap
Kijelző: Színes kijelző
A kijelző átlójának mérete inchben (coll) megadva (1 inch = 2, 54 cm) Kijelző mérete: 3, 6 inch
Az ID3 egy olyan adatlapja, az MP3 fájlnak, amely annak az összes lényegesebb információját tartalmazza. Többek között az előadó nevét, a szám és az album címét. Azok a készülékek, amelyek nem támogatják az ID3 cím kijelzését, többnyire csak a fájl nevét jelenítik meg a kijelzőn.
ID3 cím kijelzés
Tárolás típusa: merevlemez
Tárhely: 40 GB
Hangfelvétel
Hozzájáró szoftver
Áramellátás: Akkumulátor
Média: Az MP3-lejátszók több audio formátumot is támogathatnak. Természetesen az MP3 formátumot mindegyik használja, de a többi fájl kezelésében lehetnek eltérések. Az MP3 VBR a minőség vibrációját jelent, ugyanis az MP3 fájloknál a minőség kb/s-ban értendő. A WMA (Windows Media Audio) a Microsoft által létrehozott média formátum, a fájlok mérete nem sokban tér el az MP3-hoz képest. Az AAC (Advanced Audio Coding) a Sony fejlesztése mely akár 40%-alkisebb helyet foglal a virtuális térben különösebb minőségromlás nélkül. Az OGG Vorbis is egy tömörített fájlformátum, amely nyílt és szabad felhasználású. A WAV az egyik legrégebbi audio formátum, amely az angol wave (hullám – hanghullám) szó első három betűje a kiterjesztés végett. Igen jó minőségű formátum, ám kifejezetten nagyméretű, így sok helyet foglalhat.
Audio formátumok MP3, WAV,  WMA.
Az újabb, színes kijelzővel ellátott MP3-lejátszók többsége alkalmas a fotók nézegetésére, amelyeket a számítógépünkről tölthetünk fel a lejátszónkra. Így kedvenc, számunkra fontos képeinket bármikor megtekinthetjük. A készülékünk ezzel egy fotóalbum funkcióját is betölti.
Kép nézegető: Az MP3-lejátszók a következő képformátumokat támogathatják. JPG – Ez a fájlformátum az egyik legelterjedtebb. A minőség és a fájlméret fordítottan arányos, ugyanis kiváló képminőséggel szemben a mérete elég kicsi, így könnyen tárolható akár több száz kép is kis helyen. GIF – Kisméretű, azonban nem képes 256 színnél több megjelenítésére. Ezzel szemben animálható, akár egy mozdulatsort is megtekinthető a GIF kiterjesztésű fájloknál. PNG – Kevésbé elterjedt, 16 millió szín megjelenítésére alkalmas képfájl, ami szintén nem nagyméretű, így könnyen tárolható. BMP – A Microsoft által kidolgozott formátum, ami méretét tekintve nem a legelőnyösebb, viszont igen elterjedt. TIFF – Minősége szempontjából a legjobb, mérete szempontjából a legnagyobb. Egy átlagos digitális kamerával készített TIFF formátumú kép mérete körülbelül 9 MB.
Kép formátumok: JPEG
Ha az MP3-lejátszó rendelkezik nagyobb méretű színes kijelzővel, akkor alkalmas a videofájlok lejátszására. E funkció esetében, különböző fájlformátumoktól függően, a video lejátszása lehetővé válik.
Video lejátszás: Az MP3-lejátszók a következő video formátumokat támogathatják: DIVX – Tömörített video típus, mely az AVI kiterjesztésű fájlok lejátszásában lehet segítségünkre. A DIVX segítségével egy DVD nagyságú film 600 MB-ra tömöríthető. XVID – A DIVX mellett az egyik legelterjedtebb tömörítési forma, amely szabad felhasználást és számos plusz lehetőséget nyújt a fent említett társával szemben. MOV – Ez az adatállomány a Quicktimeés az Apple által használt formátum, amely az MPEG4 fájlok egy tömörített formája. MPEG4 - Gyakran használt formátum, amely kiváló minőségű képet és hangot garantál. MP4 – Szintén az MPEG4 fájlok tömörített formája, mely MP3-lejátszók és mobiltelefonok video lejátszójának kedvelt formátuma. AVI – A Microsoft által fejlesztett jó minőségű kép- és hangtömörítési eljárás, amely igen kedvelt fájlformátummá vált az évek során. VCD – 1993 óta használt formátum, ami a képi megjelenítéshez az MPEG-1, az audio sávhoz pedig az MPEG Layer 2 (MP2) kombinációját használja. Ennek egy javított és újabb verziója az SVCD, amely minősége a VCD és a DVD között helyezkedik el. WMV – Windows Media Video aminek a nevéből is kiderül, hogy a Microsoft egyik fejlesztése. Kiváló kép- és hangminőség társul a WMV kiterjesztésű fájlokhoz. Video formátumok: MPEG-4
Egyéb: Csatlakozás szempontjából három különböző lehetőség tárul elénk: USB 1. 1, USB 2. 0 vagy Firewire. Az USB 2. 0 és a Firewire lényegesen gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, mint az USB 1. 1. Csatlakozás USB 2. 0, Line-in
Operációs rendszer: Microsoft Windows / Mac OS Akkumulátor típusa szerint az MP3-lejátszó lehet elemes (AA, AAA) vagy rendelkezhet beépített akkumulátorral, amelyekben két típust különböztethetünk meg: cserélhető, vagy nem hozzáférhető. Az MP3-lejátszóknál – akárcsak a mobiltelefonoknál – a leggyakrabban megjelenő beépített akkumulátortípus a Li-Ion (Lithium Ion), amely élettartama és tölthetősége szempontjából a legkedvezőbb megoldás.
Akku típusa: Li-Ion 1000 mAh
Egyéb adatok: SD/MMCkártyanyílás
TV-felvétel: MPEG4 kompatibilis formában Csatlakozás DPS-képes nyomtatóhoz
Súly: 290 g


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-01-01 20:26
. MP3, WAV, WMA, JPEG, MPEG-4 lejátszó - Jelenlegi ára: 1 Ft